Wie is Stefan Molenaar?

Wie is toch die jongen die twee keer per week in zijn rolstoel binnen komt rijden? En waarom zit hij in een rolstoel? Wat doet hij hier precies op de locatie? Het is Stefan Molenaar! In dit artikel maak je uitgebreid kennis met Stefan. Hij vertelt over zijn werk, hoe hij woont, wat zijn liefhebberijen zijn en welke dromen hij heeft.

Stefan Molenaar is een vrijgezel(lige) jongeman die twee dagdelen per week bij onze locatie De Vries Robbé werkt als assistent-webmaster. Hij zorgt dat artikelen op de website komen en doet onderhoud aan de website. Dit werk doet hij ook op het hoofdkantoor van Syndion (dienstverlenende organisatie die mensen met een handicap ondersteunt). Stefan houdt  de Facebook pagina van Syndion bij. Hij heeft voor zijn werk een speciaal toetsenbord en een joystick als muis. Deze kosten samen € 1700,-. Op al zijn werkplekken heeft hij deze nodig.

Geestelijk ok
Stefan rijdt in een rolstoel omdat hij spastisch is. Bij zijn geboorte kreeg hij zuurstoftekort. Hij heeft géén geestelijke handicap zoals vaak voorkomt bij mensen die dit ook hebben gehad. Soms ervaart Stefan het als lastig omdat mensen er vaak al vanuit gaan dat hij ook geestelijk niet in orde is. Bij Stefan is dat dus níet het geval. Sterker, het is een slimme jongen!

Eten, drinken, aankleden
In Arnhem rondde Stefan zijn middelbare school af. Hij zat intern omdat hij niet  alles zelfstandig kon doen. Op dit moment woont hij zelfstandig in een aangepaste woning van Syndion aan de Vismarkt (de vroegere rechtbank). Stefan wordt daar begeleid omdat hij hulp nodig heeft bij dingen zoals aankleden, eten, drinken, douchen. Ook bij andere zaken die voor de meeste leerlingen normaal zijn, krijgt hij hulp. Eten doet hij gezamenlijk met de andere bewoners. Totaal zijn er vijfentwintig mensen die hem begeleiden gedurende een week. In het verleden had hij ook een hulphond, Yummie geheten. Voordat deze bij Stefan kwam, had Yummie er al een training van twee jaar opzitten. Helaas overleed de hulphond op dertienjarige leeftijd. Stefan mist Yummie nog vaak.

Dromen
Door zijn spasticiteit rijdt Stefan in een speciale rolstoel, die € 20.000,- kost. Binnenkort gaat hij met de Zonnebloem op vakantie naar Turkije, uiteraard mét zijn rolstoel. In Turkije zit hij in een speciaal aangepast hotel. Begeleiding gaat ook mee. Stefan gaat graag op vakantie. Computeren is ook een van zijn liefhebberijen. Uit eten gaan vindt  Stefan heel leuk, het liefst bij de Griek. 's Zomers is hij met vrienden en vriendinnen vaak te vinden op een terrasje. Wat Stefans dromen zijn? Het liefst wint hij dertig miljoen in de loterij. Dan laat hij een eigen huis bouwen in Sliedrecht (waar hij oorspronkelijk vandaan komt) met eigen personeel in dienst.
Heb je nog vragen voor Stefan? Spreek hem dan gerust aan!

(Met dank aan Erik Blankenstein die Stefan interviewde voor dit artikel.)

 


... LOADING ...
 
   
 
Contactgegevens VR
W. de Vriesrobbéweg 27
4206 AK Gorinchem
tel 0183-622728
fax 0183-628232
teamleider OB bbl en lwoo: Pius van Oort
teamleider ZW/TN BB: Jos Donjacour
teamleider HA/CT BB: Erik Blankenstein
teamleider gl en OB kbl: Nico van Wijk